tirsdag den 18. september 2018

"Kan du ikke lave en scene?"

"Kan du ikke lave et indlæg med en scene?" spurgte Nadja fornylig, og det var ikke fordi jeg skulle skabe mig i supermarkedskøen eller gå amok til næste familiekomsammen.

Men derimod lave et indlæg om at lave en baggrund til sit stempel, som fx bag denne lille kanin fra stempelsættet Bunnylove:

Jeg har brugt både masker og stencil
maske: stempler aftrykket på papir med en let klæbende bagside, fx en post-it note eller specielt maskingpapir
stencil: en skabelon hvor man sværter over enten kanterne, eller motivet inden i skabelonen, kan købes eller laves selv af fx lidt kraftigt karton


1. Først har jeg stemplet motivet på et stykke karton der er velegnet til de tusser jeg vil farvelægge med.
2. Derefter lavede jeg et tilsvarende aftryk på maskingpapir, jeg har brugt en stor post-it note, og sørgede for at ramme over så meget af den klæbende bagside som muligt.
3. Efter jeg havde klippet masken ud placerede jeg den over motivet, og trykkede godt fast
4. Jeg har taget en stencil med kurver (denne er hjemmelavet) og sværtet over den med distress oxide, jeg startede på selve stencilen og kørte derefter ned over motivet, så er det lettere at styre hvor  meget sværte der kommer på.5. Jeg valgte at lave e par linjer mere med min stencil, men sørgede for at rykke den lidt til siden hver gang, så ikke alle linjer var ens.
6. Derefter tog jeg en lysere grøn og sværtede henover hele området.
7. Så gik jeg til toppen, hvor jeg brugte en blå sværte og en sky-stencil.
8. Denne brugte jeg også nedover kortet, og sørgede for hele tiden at dreje den, så der kom variation i skyerne.  9. Da jeg var tilfreds med baggrunden fjernede jeg masken.
10. Jeg opdagede at jeg havde glemt at skære ud i mellemrummet mellem ben og ører da jeg klippede  masken ud. Jeg tog derfor et par tusser der matchede i græssets farve og malede det der manglede, jeg kunne også have valgt at skære i masken og lægge den over igen og sværte det jeg havde glemt.
11. Efter at have farvelagt (jeg har brugt promarkeres) brugte jeg først en sort glace-pen og derefter en hvid gel-pen til at fremhæve øjnene.
12. Til sidst skar jeg papiret til (jeg brugte en stitch-die) og montrerede på en kortbase med en lille orange matte.
Min oprindelige plan var at stemple og embosse "Tillykke" direkte på baggrunden, men der var et område af himlen hvor jeg havde fået sværtet for meget så jeg valgte i stedet at bruge et banner.


Her er endnu et eksempel, hvor jeg har brugt masking og stencil for at lave en baggrund.
Denne gang er det en af bilerne fra sættet "Vintagebiler". Inspirationen til opsætningen fandt jeg ved at google tegninger med vintagebiler.


I bilens maske skar jeg bagruden ud for at være sikker på at kunne se baggrunden igennem.
Kufferterne er masket af hver for sig af samme grund.

/Randi

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spectrum Noir Tri-blend tusser

I fredags viste vi den første video på vores YouTube kanal . Nemlig en lille gennemgang af de nye tusser fra Spectrum Noir. Tusserne er al...